El departament de xarxes de Ciutadans ha posat la cirereta a un mes de declivi del partit en diferents governs autonòmics i la fugida de membres destacats que deixen Inés Arrimadas cada vegada més sola. Una notificació a twitter de dilluns passat, avisava a tots aquells adherits al seguiment del perfil d'aquest partit, sobre una notícia d'última hora. Per fer-ho més atractiu i aconseguir atraure els usuaris des del seu mòbil o tauleta, apareixia la següent frase: "Ciudadanos acaba de publicar. Fes un cop d'ull abans de que desapareixi". Malgrat que l'advertència es fa al contingut del missatge, són milers de persones els qui s'han preguntat si no es referia, directament, a l'extinció del partit.

Ciutadans notificacio TUIT

Fuga de taronges

Una usuària ho va publicar i ja ha generat més de 20.000 interaccions. En paral·lel, la pluja de dimissions no s'aturen. El terratrèmol de la moció de censura plantejada per Ciutadans i el PSOE a Múrcia, s'ha cobrat la seva primera baixa al Congrés, la del diputat Pablo Cambronero, que ha demanat anar-se'n al Grup Mixt entre els retrets de la direcció taronja, que li ha demanat l'acta.

Cambronero, un dels diputats menys coneguts, ha comunicat que deixa Ciutadans per "la deriva sanchista" d'Inés Arrimadas, ha justificat, però no abandona l'escó contravenint els Estatuts del partit, així com la Carta Ètica i Financera, que, com ha recordat el partit, recullen "el compromís de deixar l'acta si causen baixa en el partit per qualsevol motiu".

La sortida de Cambronero deixa el grup parlamentari amb nou escons dels deu que tenia i amb la mirada posada en el que pugui fer la diputada Marta Martín, que, al 'igual que ell, porta temps mostrant la seva disconformitat amb l'estratègia del partit que pilota". Precisament ahir, el portaveu del grup, Edmundo Bal va parlar amb tots els diputats, per explicar-los el sentit de la moció de Múrcia, com es va fer en l'Executiva de dilluns, i Cambronero no va dir res. També aquest dimecres el fins ara senador Fran Hervías, que va ser secretari d'Organització amb Albert Rivera, ha formalitzat la seva renúncia a l'escó a la cambra alta, tot i que ja ho va anunciar la setmana passada per anar-se'n al PP, el que deixa a Ciutadans amb sis senadors, el mínim per tenir grup parlamentari.