El Periódico de Catalunya ha captat tota l'atenció a les xarxes aquest matí arran de la publicació d'un avís d'un atac a la Rambla de la CIA als Mossos. Avui el diari obre les seves edicions digital i impresa amb la informació exclusiva que ha aixecat molts dubtes sobre la seva credibilitat. I així s'ha vist al llarg del matí: des de polítics fins a periodistes han criticat la falta de consistència de la peça informativa, que ha signat el director del diari, Enric Hernàndez.

Un dels primers a parlar-ne ha estat el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, que ha sortit ràpidament a desmentir la informació publicada pel diari en una entrevista a Radio Euskadi. A part de Turull, altres personalitats de la política catalana han criticat la publicació. El seu company i diputat de Junts pel Sí Germà Bel ha reconegut que li "sap greu" la publicació de la informació, especialment pels treballadors del diari.

Sense anar més lluny, el secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, ha assegurat a Twitter que li mereix "molt més crèdit" la versió de Wikileaks, que apunta a sospites d'una filtració intencionada, que no pas la donada per El Periódico de Catalunya. "Serà un dia llarg", ha deixat anar el podemita.

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, també hi ha afegit cullerada. "Nivell 4 d'alerta terrorista i nivell 5 de desvergonya", ha apuntat.

La cupaire Mireia Boya, una habitual a Twitter, ha estat més dura amb el diari de Zeta. "The nota. Spanglish. TIA", ha ironitzat la diputada, que ha afegit "Clavegueres de l'Estat" al final del seu tuit. La diputada ha preguntat a Enric Hernández per què ha publicat la informació si hi podien haver dubtes sobre la seva veracitat: "Si ho fas, fes-ho bé, Enric Hernàndez. O no paguen prou?", ha deixat anar amb una picada d'ullet als treballadors, que segueixen en lluita per les seves condicions laborals.

També l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha volgut afegir-se a la polèmica recordant que ell va ser víctima d'una falsa filtració, quan El Mundo va publicar que tenia un compte corrent a Suïssa. Per això, i en considerar que el cas és semblant, ha volgut donar el seu suport als Mossos, al Departament d'Interior i al conseller Joaquim Forn.

"Astorat" així és com s'ha mostrat l'exconseller i exeurodiputat Ernest Maragall, que ha considerat que El Periódico s'ha convertit "en el nou instrument explícit de 'Les clavegueres de l'Estat - 2a part".

No només personalitats polítiques han comentat la polèmica. L'economista Xavier Sala-i-Martin no s'ha pogut estar i ha ironitzat: "Pepe Gotera y Otilio, chapuzas a domicilio...".

Amb un to molt diferent, el fotoperiodista Jordi Borràs ha apuntat que les explicacions donades per Hernàndez per justificar les faltes d'ortografia en anglès presents a la nota de la CIA eren "rotundament falses". Borràs ha explicat que treballa amb protocols de xifratges per a comunicar-se i que sap de bona mà que el xifratge no altera l'ortografia o la gramàtica.

Encara dins del món del periodisme, el director d'Eldiario.es, Ignacio Escolar, s'ha mostrat sorprès per la informació i ha assegurat que, de ser fals, seria "un escàndol periodístic.

En canvi, Cs, PSC i PP han donat credibilitat a la noticícia i han urgit Forn a comparèixer al Parlament per donar explicacions.