Ni ha sortit publicat encara, ni sortirà fins que el president Quim Torra no reformuli la composició del Govern. L'executiu del PP no té cap intenció de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el nomenament dels nous consellers.

Si Torra no elimina els noms dels consellers a la presó i els consellers a l'exili, el president espanyol ni ho publicarà ni molt menys ho signarà. Per desbloquejar aquesta situació, el president de la Generalitat hauria de retirar de la llista Jordi Turull, Josep Rull, Toni Comín i Lluís Puig. Així han insistit fonts del govern espanyol a l'ACN, on han explicat que fins que Torra no mogui fitxa i redacti un nou decret continuaran mantenint, també, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Mentrestant, Torra ha demanat un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora per formar Govern i impulsar mesures legals davant d'aquesta negativa de l'Estat espanyol i, de fet, ahir ja va advertir Rajoy que si no publicaven els nomenaments al DOGC emprendrien mesures legals, mesures que, a simple vista, sembla que no incomoden els del PP, que han assegurat que es mantindran enrocats aquí independentment del que faci el president.

Ara bé, malgrat que Torra encara no ha desconvocat l'acte de presa de possessió del nou Govern, el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ja ha explicat aquest matí que les futures conselleres Teresa Jordà i Ester Capella no prendran possessió del càrrec avui perquè "no han estat convocades".

I és que, a més, tant Jordà com Capella tenen una cita aquesta tarda amb el Congrés per votar els pressupostos del PP, que caldrà veure si finalment reben el suport del PNB després que avisés fa setmanes que si no aixecaven l'aplicació del 155, no ho faria.