Després de dies d'incògnites i rumors sobre la el futur dels membres de la Manda, que van violar i gravar a una noia durant les festes de San Fermín a Pamplona i que es va convertir en un dels casos més mediàtics de l'Estat, finalment l'Audiència de Navarra ha optat per seguir el criteri de la Fiscalia, a diferència d'altres vuit, i no rebaixarà les seves penes per la llei del només sí és sí. Quan va esclatar la polèmica davant els primers casos d'agressors sexuals que havien vist com aquestes es reduïen i fins i tot sortien de presó, un dels culpables, Angel Boza, va demanar la revisió de la seva condemna, però amb aquesta decisió de l'Audiència de Navarra, finalment cap dels membres de la Manada, sortirà de presó. Així, les dues seccions penals, seguint el que va dictar la Fiscalia, només revisaran les sentències quan la pena que els hi van imposar resulti superior o més greu que la màxima que contempli la nova norma.

L'únic membre de la Manada que se n'hauria pogut beneficiar 

Fins ara, a la Comunitat Foral de Navarra s'han presentat més d'una vintena de sol·licituds d'agressors sexuals per mirar d'aconseguir reduir la seva condemna. Des del primer moment en què un violador va aconseguir sortir de la presó pels "efectes secundaris" de la llei del només sí és sí, que ha capitanejat la ministra Irene Montero, aquestes sol·licituds s'han anat repetint per tot l'Estat, i si bé algunes han prosperat, en altres casos s'ha denegat aquesta possibilitat. Entre aquestes sol·licituds destaca la de Ángel Boza, que demanava que se li rebaixes la pena de 15 anys a 13 i 9 mesos per un delicte continuat de violació amb agreujants específics de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones. Concretament, va registrar la petició fa una setmana davant la Secció Segona de l'Audiència navarresa. 

Tot i que Boza és només un dels cinc homes condemnats per La Manada, la nova i polèmica llei només hauria pogut permetre reduir la pena a Ángel Boza, ja que els altres quatre joves sevillans sumen penes per altres casos com els abusos sexuals de Pozoblanco i no podrien beneficiar-se de cap rebaixa. Tot i que amb la decisió de l'Audiència Nacional aquesta rebaixa queda pràcticament descartada, l'advocat de Boza, Agustín Martínez, defensava que era "perfectament possible perquè s'han reduït els mínims de les penes i la sentencia dictada al seu dia pel Tribunal Suprem feia l'acotació de referir-se que efectivament s'aplicava el mínim penal i, havent-se modificat el mínim penal, entenc que és més favorable l'aplicació de la norma actual". 

Quan revisaran les penes als agressors sexuals?

Ara, en el cas de Navarra, fins que no es pronunciï el Tribunal Suprem establint doctrina jurisprudencial en relació amb l'aplicació retroactiva de la llei que ha obert una nova crisi dins el govern espanyol encara que els ministres socialistes hagin donat suport a Irene Montero davant els atacs de l'extrema dreta, les dues seccions penals de l'Audiència Provincial han fixat els criteris de revisió. Com que a la llei s'estableix una nova configuració de tipus penals relatius a la llibertat i indemnitat sexual, en què no existeix una autèntica correlació amb els preceptes derogats que permetin una comparació objectiva de delictes idèntics, s'estableix que es procedirà a la revisió de les condemnes quan la pena que va ser imposada resulti superior o més greu que la pena màxima contemplada per la nova llei per a aquest delicte, tal com ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra.