El diari nord-americà The New York Times s'ha fet ressò de la decisió de la justícia belga de no extradir el raper Valtònyc; ho ha fet en un article titulat El tribunal belga descarta l'extradició del raper espanyol. L'article explica que Valtònyc no haurà de tornar a Espanya, "on està sentenciat a presó", i recorda que va decidir exiliar-se a Bèlgica el passat mes de maig.

El rotatiu comparteix les declaracions d'un dels advocats del raper mallorquí, Simon Bekaert, que ha estat l'encarregat de comunicar la no extradició a la premsa que esperava fora dels jutjats a Gant. Bekaert ha assegurat que el jutge ha dit que "no hi ha terrorisme involucrat, que no hi ha incitació al terrorisme i que, per tant, no hi ha delicte d'acord amb la llei belga".

The New York Times també es fa ressò de les declaracions de Valtònyc, al mateix temps que considera que aquesta decisió judicial "podria tornar a encendre les tensions entre Bèlgica i Espanya per les demandes d'extradició". A més, el diari nord-americà subratlla que "l'any passat la justícia espanyola ja va suspendre una euroordre contra Carles Puigdemont després que quedés clar que les autoritats belgues no reconeixerien alguns dels càrrecs espanyols que se li atribuïen".

Finalment, l'article explica als seus lectors altres casos d'atacs a la llibertat d'expressió que hi ha a Espanya: "Titellaires que fan sàtira política, bloguers que fan broma sobre l'assassinat de membres del règim autoritari"... The New York Times sentencia que "el conflicte polític ha desafiat els límits de la llibertat d'expressió".