La notícia sobre l'estada de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel a Suïssa no ha deixat indiferent ningú i fins i tot la premsa internacional se'n fa un ampli ressò. The New York Times n'és un exemple amb un article titulat "Una política catalana marxa a Suïssa dies abans de declarar".

El diari nord-americà descriu la cupaire com "una figura rellevant del moviment independentista" que aquesta setmana vinent s'ha de presentar davant el Tribunal Suprem per presumptes delictes de sedició i rebel·lió; tot i això dubta si "finalment apareixerà davant del jutge".

"El que ha fet Anna Gabriel fa pensar en el que va fer Carles Puigdemont", destaca The New York Times, que recorda que el president català va marxar a Brussel·les després que Mariano Rajoy posés en marxa la seva detenció. La CUP va enviar un comunicat aquest dissabte a la nit per informar sobre la sortida de l'exdiputada, i el diari nord-americà explica que la formació dubta que "a Espanya es pugui garantir un jutge imparcial".

En la mateixa línia, el rotatiu recull algunes de les crítiques que ha rebut Anna Gabriel, com les de la popular Andrea Levy: "prenem nota perquè sembla que el modus operandi del senyor Puigdemont s'està estenent".

The New York Times subratlla que, tot i la persecució per part de la justícia espanyola, els independentistes van tornar a guanyar les eleccions el desembre i destaca que "Puigdemont espera poder ser investit des de Brussel·les".

Finalment, el diari exposa que Gabriel no és l'única que ha de declarar al Suprem aquesta setmana i informa que la CUP anunciarà aquest dimarts si l'exdiputada viatjarà a Madrid o es quedarà a Suïssa.