L'espai El Suplement, de Catalunya Ràdio, ha difós avui una entrevista a la parella d'Oriol Junqueras, Neus Bramona, realitzada a Sant Vicenç dels Horts aquesta setmana. Bramona, a qui no li agrada ser als focus mediàtics per preservar la seva intimitat, ha accedit a aquesta entrevista radiofònica de forma excepcional. Ha afirmat que no n'està segura que farà amb la retransmissió del judici al seu marit: "No sé si resistiré veure el judici per la televisió", explica, i afegeix "No sé què miraré i que no. Se'm fa molt gros". A Bramona li pot el sentiment d'injustícia: "M'esgarrifo quan veig que demanen 30 anys per a l'Oriol. No em puc imaginar que passi 30 anys a la presó". Assegura que l'únic que l'empara és el suport humà que troba al seu voltant.

Preocupació per l'anada a Madrid

Bramona prefereix no seguir molt les notícies ni les xarxes socials: "m'agafaria un atac de feridura", comenta. La parella del vicepresident empresonat s'ha mostrat preocupada pel pròxim desplaçament de Junqueras cap a Madrid, i pels continus moviments de la presó a la sala de judicis, tot i que afirma que al seu marit el veu "fortíssim". Ara se sent preocupada perquè durant el temps del judici serà més difícil la comunicació amb la família. Ha relatat que ella i els seus fills, de 6 i 3 anys, han viscut un Nadal trist, per l'absència d'Oriol Junqueras, i ha recordat amb dolor el darrer dia que el seu company va marxar de casa, l'1 de novembre, sense saber quan es tornarien a veure. 

Per eixamplar la base

Bramona dona suport a la decisió d'Oriol Junqueras de no marxar a l'exili . Afirma que "va fer molt bé quedant-se aquí, al costat de la gent", tot i que tem que "això serà llarg". I s'ha mostrat convençuda que les crítiques independentistes al vicepresident per la seva opció d'eixamplar la base, una proposta que ella comparteix, són injustes. I té confiança en què, a la fi, "guanyarem".