Nou entitats animalistes s'han unit per crear la Plataforma 'Prou Correbous', amb la finalitat que es prohibeixin aquesta mena d'espectacles i el govern de la Generalitat apliqui una llei que ho elimini d'arrel aquest mateix 2020. Malgrat que des de la plataforma, no es posen cap termini concret perquè no depèn d'ells però sí exigeixen que el Parlament, ja d'entrada, es posicioni.

Els incidents del setembre passat a Vidreres, on dinou persones van ser ferides per un toro escapat d'un correbou, han precipitat els esdeveniments. Actualment, a Catalunya se celebren 450 actes taurins a l'any, la majoria d'ells concentrats a una vintena de pobles de les Terres de l'Ebre i a Cardona. La presidenta de 'Prou Correbous', Aïda Gascón, lamenta que a l'Ebre es fan "cada vegada més" bous embolats, l'espectacle "més cruel i brutal" pels animals, a part dels bous capçallats. Aquestes són les dues modalitats més urgents que volen abolir.

D'altra banda, des de la Plataforma han elaborat una enquesta realitzada a 600 persones: el 75% dels catalans està a favor de prohibir espectacles taurins i un 85% de les respostes, mostren el rebuig a pagar amb diners públics aquestes festes populars. Gascón ha xifrat en 800.000 euros anuals el que destinen les administracions públiques a subvencionar-los. 

En un acte a la plaça Sant Jaume de Barcelona, 'Prou Correbous' ha demanat convertir la proposta de resolució aprovada al parlament que instava el govern a prohibir aquestes pràctiques, en una llei que les faci desaparèixer per sempre.