Un nou grup activista s'ha presentat a la xarxa, per quan es faci pública la sentència de l'1-O. Porta el nom desenfadat de Pícnic per la República i anuncia que convocarà accions.

Pícnic per la República, que es mostra decebuda amb la inacció que atribueix als partits polítics, ha precisat què entén per pícnic. "Us presentem una iniciativa ciutadana per a la celebració d’un pícnic reivindicatiu. Com bé sabeu, els pícnics se celebren en grup, asseguts a terra amb una cistella amb prou menjar per a passar unes quantes hores. O dies. Seguirem informant", ha indicat.

En el manifest, que està encapçalat per un poema de Miquel Martí i Pol, afirma que s'estan preparant altres iniciatives en aquest sentit. 

"Aviat farà dos anys que vam confiar i delegar en aquells que ens havien de portar a l’únic objectiu acceptable: la independència. Però, enlloc d’això, ens han portat, per un camí de divisió i menyspreu, a una destinació que alguns d’ells haurien qualificat d’alta traïció. És per això que alguns de nosaltres hem decidit tornar a assumir la responsabilitat que ens pertany com a poble i prendre, de nou, la iniciativa. No sabem si serem onada, o més aviat riuada, però tenim clar quin és l’objectiu i n’assumim el cost que comporta. Sí que sabem que hi ha més persones que han pres aquesta decisió i esperem que molts i moltes més de vosaltres us afegiu a la nostra proposta, o a qualsevol de les altres que sorgiran", ha assenyalat.