El dirigent andalusista Pedro Ignacio Altamirano ha advertit sobre la trampa que s'ha preparat pels catalans en les negociacions amb l'Estat. En un tuit publicat aquest diumenge, Altamirano ha assegurat que aquest és un tema que li preocupa molt.

"Hi ha determinats partits polítics que sembla que estan començant a dormir el poble. A tenir-lo entretingut amb el caramelet de les negociacions. A tenir-lo paradet, que no molesti molt en aquest moment perquè s'obre una expectativa, com si amb el PSOE i Podemos hi hagués alguna expectativa de res", ha comentat sobre les negociacions que està previst que tinguin el Govern i el govern espanyol.

"Ahir ja va dir la ministra portaveu que no es tractaria el tema de la independència i que tot es resoldria dins de la Constitució. I que els catalans ja havien après les conseqüències de l'1-O. I que si hi ha presos polítics és culpa de l'1-O. I que el camí és aquest i no la independència", ha justificat.

"Jo crec que el que s'està negociant aquí és el que tots sabem des de fa molt de temps, que és un Estatut nou en què els bascos i els catalans tinguin més que els demés", ha aventurat el líder de l'Assemblea Nacional Andalusa.

"I amb aquest acord previ de negociació arribaran les eleccions autonòmiques catalanes amb la promesa que no es renuncia a la independència. I tindrem uns altres quatre anys per seguir adormint els catalans. I d'aquí quatre anys ens haurem oblidat de la independència i ens quedarem amb una Catalunya que l'únic que aconseguirà és un Estatut desenvolupat", ha afegit.

"Després els demés lluitarem en el mateix rang i cafè per a tots uns altres 40 anys. I estic molt preocupat, de veritat. Perquè per aquest camí tindrem més Espanya i més espanyolisme uns altres quaranta anys", ha lamentat Altamirano.