Els nacionalistes flamencs del partit N-VA podrien oferir al president a l'exili, Carles Puigdemont, la possibilitat de presentar-se en la seva llista en les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el maig de l'any que ve, segons informa aquest dijous el diari Het Laaste Nieuws.

El diari qualifica de "festeig" la relació del líder independentista i la formació nacionalista flamenca i assegura que ambdues parts podrien estar estudiant la possibilitat d'incloure Puigdemont en la llista de candidats. "Té poques possibilitats de ser elegit amb una llista pròpia a Bèlgica, però en la nostra llista guanyaria fàcilment un seient", ha assegurat una font del partit flamenc a aquest mig.

De fet, segons informa Het Laaste Nieuws, la N-VA ja hauria consultat al president a l'exili i al seu entorn, però afegeix que encara no hi ha "una resposta clara".

El diari flamenc qualifica a Puigdemont d'"exiliat permanent", després que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagués de renunciar al seu lliurament per malversació de fons públics però no per rebel·lió.

Puigdemont va tornar dissabte passat a Bèlgica després de quatre mesos a Alemanya, país en el qual va ser detingut en ple viatge de tornada a Brussel·les després d'haver visitat Finlàndia. En una roda de premsa ja a la capital belga, va anunciar que durant els propers mesos continuarà amb la seva tasca d'internacionalitzar el moviment independentista.

Els nacionalistes flamencs de la N-VA són el principal suport de Puigdemont a Bèlgica i alguns dels seus representants, com els eurodiputats Helga Stevens i Mark Demesmaeker, han mostrat públicament el seu suport en nombrosos actes aquests mesos. Actualment, la N-VA té quatre eurodiputats al Parlament Europeu, dels 21 eurodiputats que envia el país a la institució comunitària.

Imatge: Puigdemont, Torra i representants de l'N-VA, aquest dissabte a Waterloo