"Vileses, espoliacions, desterraments i assassinats". Aquest és el resum de l'anomenada 'reconquesta espanyola', culminada pels Reis Catòlics amb la conquesta del regne musulmà de Granada, segons la Comunitat Islàmica Mesquita d'Ishbilia, amb seu a Sevilla, que a remolc de la petició del president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, respecte a la conquesta d'Amèrica, a remès una carta al rei Felip VI exigint-li disculpes per les "atrocitats" dels seus predecessors.

Segons avança OkDiario, la missiva la signa Yihad Sarasúa, president d'aquesta organització islàmica, que insta l'actual monarca que "en ser descendent dels reis esmentats" mostri el seu "respecte" i "demani perdó" a la comunitat musulmana per "tantes atrocitats" que van causar "milions de morts i desplaçats".

"Senyor, al ser rei d'Espanya, crec que ha arribat el moment històric de dur a terme el reconeixement de culpabilitat de les vileses, espoliacions, desterraments i assassinats duts a terme per ordres dels Reis Catòlics i els seus col·laboradors més directes, que van culminar amb la rendició de Granada i l'incompliment de tot el subscrit cap a la comunitat musulmana" diu la carta.

El text demana també "el reconeixement de la nacionalitat espanyola als descendents d'Al Andalus, tal com va aconseguir la comunitat jueva sefardita".