La presidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha afirmat avui que ningú vol unes segones eleccions a Catalunya. A més a més, ha reiterat que l'única opció que contempla tant el seu partit com JuntsxCat és investir a Puigdemont, i així aprofitar la majoria independentista al Parlament, i ha afegit que també té tota la legitimitat per ser-ho i s'està treballant en la manera de dur a terme la investidura, ja que és una manera de respectar la voluntat del poble de Catalunya.

Munté també ha deixat clar que en cap cas preveu la via unilateral com a solució de conflicte polític que viu Catalunya, ja que no l'han esmentat en campanya. Tot i que sí que preveu tirar endavant el mandat de l'1-O, dur a terme la república, que és "la voluntat dels catalans". En aquest sentit, però, ha volgut deixar clar que ella no preveu ser, en cap cas, membre del futur Govern de Catalunya, i que ni li havia "passat pel cap".

Munté també ha declarat que el 155 ha suposat una involució per Catalunya, sobretot per l'ordre pràctic del dia, i ha dit que el que més necessita ara Catalunya, més que un president, és tranquil·litat i aquesta no s'aconseguirà si hi ha gent a la presó, com el seu company de partit el conseller en funcions Joaquim Forn.

El que sí que ha volgut deixar clar la presidenta del PDeCAT és que la voluntat del partit és cobrir la baixa d'Artur Mas com més aviat millor. I ha afirmat que els objectius més pròxims dels demòcrates són recuperar les institucions a curt termini i a llarg termini centrar-se en les municipals de l'any que ve. En relació amb aquest últim objectiu, Munté ha tornat a dir que li faria molta il·lusió ser alcaldable pel seu partit a l'Ajuntament de la seva ciutat, Barcelona.

Per últim ha volgut reiterar que la sentència del cas Palau no preocupa en excés al partit, ja que s'estan jutjant fets dels anys 90 i que el PDeCAT va néixer el juliol del 2016 i que ja ha demostrat la seva transparència, volent deixar clar que és un partit completament diferent de Convergència.