La consellera de Presidència, Neus Munté, ha deixat clar que els funcionaris, com la resta de ciutadans, estan “obligats a complir les lleis vigents en tot moment”. Aquesta ha estat la resposta del Govern per la polèmica provocada per les paraules de Lluís Llach sobre sancions contra els funcionaris que no acatin la llei de desconnexió.

“No és una qüestió sobre els funcionaris sinó sobre marcs jurídics. El Govern vol ser garant de la seguretat jurídica”, ha advertit.

Amb tot, la consellera ha evitat parlar de sancions perquè, segons ha assegurat, no es planteja un escenari de desobediències d’aquesta llei i ha subratllat que les conseqüències del procés les assumeixen els polítics. A més, ha assegurat que el Govern garantirà "trànsit entre una legalitat i l’altra”. 

Sobre les polèmiques declaracions de l'expresident espanyol, José Rodríguez Zapatero, on assegurava que veia "prejudicis" a Catalunya cap a Susana Díaz per ser dona i andalusa. En aquest sentit, Munté ha assegurat que "aquest és un país que ha tingut durant 7 anys un president d’origen andalús” i una cap de l'oposició, Inés Arrimadas, d'origen andalús. 

A més, ha recordat que Zapatero "acostuma a dir una cosa i a creure'n una altra" i ha recordat el que va passar amb l'Estatut, que l'expresident va prometre que donaria suport al text sortint del Parlament de Catalunya, i que finalment no va ser així.