El president, Carles Puigdemont, ha rebut aquest vespre al palau de la Generalitat els coordinadors de Casa nostra, casa vostra, Ruben Wagensberg i Lara Costafreda, un cop ha finalitzat la manifestació que avui ha recorregut els carrers de Barcelona exigint l'acollida dels refugiats.

Amb el president eren al palau els consellers que han participat en la manifestació: Neus Munté (Presidència), Raül Romeva (Exteriors), Toni Comin (Salut), Meritxell Borràs (Governació), Dolors Bassa (Benestar i Famílies) i Meritxell Serret (Agricultura).

Bagensberg havia anunciat durant la seva intervenció en l'acte de cloenda que reclamaria a les institucions impulsar un gran pacte dels drets de les persones migrants. També estava previst que els organitzadors de la manifestació lliuressin les signatures que han recollit per exigir l'acollida dels refugiats, tot i que finalment no ha estat així.

Missatge al govern espanyol

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha indicat que la manifestació d’avui sota el lema “Volem acollir” és un missatge prou clar perquè l’Estat espanyol “es posi les piles” amb les seves polítiques d’immigració. Munté ha assegurat que la Generalitat de Catalunya, amb les entitats locals i la ciutadania al darrere, està preparada per acollir les persones “que fugen dels seus països per la guerra i per l’horror”.

“Catalunya és un país preparat, coordinat i mobilitzat”, ha insistit la consellera de Presidència, qui ha deixat ara la pilota a la teulada de l’executiu de Mariano Rajoy i la resta d’administracions europees. Munté ha retret al govern espanyol la seva immobilitat davant la crisi de refugiats i l’ha instat a anar per feina perquè “cal que aquestes persones puguin sortir de manera segura”. Avui dia, Espanya tan sols ha acollit el 7% de la xifra total de persones refugiades que s’havia compromès. “Aquesta mobilització servirà perquè els estats entenguin que cal fer alguna cosa més”, ha sentenciat.