La consellera de Presidència, Neus Munté, ha mostrat aquest diumenge el suport a l’exconseller Francesc Homs, que haurà de comparèixer dilluns davant el Tribunal Suprem pel 9-N. Munté ha comparegut durant el lliurament de premis d’una entitat esportiva a Santa Eulàlia de Ronçana (Vallés Oriental) i ha considerat que el judici d’Homs és “un nou exemple de la intolerància” del Govern espanyol i una “vergonya per a tots els demòcrates”.

Munté ha assegurat que el judici pel 9-N és una prova de la “inexistència de separació de poders” i la “intolerància” amb què el Govern “aborda una qüestió absolutament política i democràtica”.

“Això va de perseguir ideologies, com es veia en la querella contra la presidenta del Parlament i altres membres de la Mesa”, ha assegurat Munté en referència a l’exclusió del diputat de Catalunya Si Que es Pot, Joan Josep Nuet, de la querella de la Fiscalia. “S’estan perseguint maneres de pensar i això és molt greu”, ha advertit.

Per aquest motiu, la consellera ha cridat a “alçar la veu de manera cívica” per protestar contra les mesures que està prenent el Govern de l’Estat, “la judicialització, la persecució i asseure els demòcrates al banc dels acusats”.

Per això Munté ha recordat que “demà estarem al costat de Francesc Homs, com hem estat al costat d’altres membres del Govern, del president Mas, de la presidenta del Parlament i d’altres càrrecs electes”. Aquest dilluns una comitiva del PDeCAT, encapçalada per l’expresident Artur Mas, serà a Madrid donant suport a Homs. Així mateix, les entitats sobiranistes han organitzat un acte de suport a Homs a Madrid i concentracions de solidaritat a diversos punts de Catalunya aquest dilluns a les 19:30.