"Seria sorprenent que el president Puigdemont no tornés". Això és el que ha indicat el conseller de Justícia, Carles Mundó, al programa Preguntes freqüents de TV3, sobre si el president tornarà a Catalunya o es quedarà a Brussel·les, on està acompanyat dels consellers Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Carles Ponsatí. Mundó ha indicat que el compromís de tornar és el que va prendre el president, i que si no fos així hauria de donar explicacions.

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha recordat que "Puigdemont no està condemnat, i només té mesures cautelars", però que el més important en aquests moments és preguntar-se si l'Estat interpretarà i respectarà el que el poble català ha dit a les urnes.

En la mateixa línia de les declaracions que ha fet el president català a l'agència Reuters sobre el discurs de Nadal del Rei, el titular de Presidència ha titllat el discurs del monarca del passat 3 d'octubre, després del referèndum, de "discurs de l'a por ellos", i l'ha instat a "no seguir amb la mateixa dinàmica". A més, ha volgut subratllar que la visió que té l'Estat espanyol sobre les eleccions no és la mateixa que té la premsa internacional, "que realment veu que a Catalunya ha guanyat la independència".

Carles Mundó ha afegit que el govern de Rajoy "posa la catifa vermella al bloc del 155 mentre posa a la presó els candidats de les nostres llistes". Tot i això, ha destacat, "la ciutadania ha respost massivament a les urnes". Segons el titular de Justícia, un governant normal ja s'hauria assegut a parlar políticament amb Catalunya, "en comptes de perseguir amb el Codi Penal".