"El rei del 155 té una última oportunitat per a la rectificació". Així és com s'ha referit al rei Felip VI el president Carles Puigdemont en una entrevista amb l'agència Reuters, en què ha posat la mirada en el discurs que el rei farà aquest diumenge per felicitar el Nadal. 

"El monarca va decidir prendre part a la política del govern espanyol", ha assegurat Puigdemont, fet que ha qualificat de "greu error" per part del rei. El president es refereix al discurs que Felip VI va fer el dia 3 d'octubre, quan "va preferir ser el monarca del 155, el monarca del govern espanyol que no el cap d'estat d'un Estat que podia acollir solucions diferents". Tot i això, durant l'entrevista, el president català l'ha instat a rectificar en el missatge d'aquest 24 de desembre. 

A més a més, el cap de llista de Junts per Catalunya ha constatat que des de la presó no podria defensar la Generalitat i el mandat dels ciutadans. "Estic preparat per defensar la institució i el mandat de les urnes. Per mi això és més important. Soc a Brussel·les per poder continuar defensant això. Des de la presó no només no ho podria fer, sinó que seria una pèssima notícia per a la democràcia espanyola".

Puigdemont ha assegurat que ell vol tornar a Catalunya i ha opinat que seria una bona notícia per a Catalunya i per a Espanya que la democràcia espanyola "restituís la legalitat democràtica que el govern espanyol va interrompre". 

Ha demanat acabar amb la "contradicció" que suposa que ell es pugui presentar a unes eleccions apostant per la independència, que l'independentisme les guanyi i que després ell pugui anar a la presó "per fer possible el compromís electoral". 

En aquest sentit, ha indicat que està preparat per defensar la Generalitat i el mandat de les urnes, i això ho pot continuar fent des de Brussel·les, però no des de la presó. A més, ha opinat que el seu empresonament "tampoc ajudaria a arreglar les coses" i ha instat a escoltar el mandat "clar" del poble català.