L'exconseller d'ERC Carles Mundó ha acusat de "falta de lideratge" i de no haver presentat una proposta política clara durant el seu mandat el president inhabilitat, Quim Torra.

Mundó ha manifestat en una entrevista a Catalunya Ràdio que "no ha estat capaç d'entendre quina proposta feia Torra als independentistes" durant el seu mandat.

Mundó també ha afirmat que "no ha estat capaç de percebre un sentit de lideratge" en Torra. L'exconseller, preguntat sobre per a què ha servit l'etapa posterior a l'1 d'octubre, ha afirmat que aquest període s'ha viscut "amb desorientació" i que l'independentisme "no ha anat a millor" durant el mandat de Torra.

Mundó ha defensat que les properes eleccions del 14 de febrer són "una oportunitat de corregir disfuncions" entre els partits independentistes, però ha matisat que els ciutadans primer "han de tenir clar quins són els plantejaments polítics" de cadascú.

Els indults dels presos

Preguntat sobre si considera que hi ha opcions reals que es concedeixi l'indult als presos polítics, Mundó ha admès que amb un govern com l'espanyol no se sorprèn que hi hagi un percentatge anual d'indultats tan baix. 

Ara bé, l'exconseller ha apuntat que el govern del PSOE hauria de ser el primer dels interessats a concedir aquest indult, "perquè no serà capaç d'explicar al món que l'any 2020 hi ha presos polítics".

En la mateixa línia, ha subratllat que les condemnes dels líders independentistes són "injustes, desmesurades i fora de lloc".