"La democràcia i el vot dels ciutadans a les urnes sempre estan per sobre de les lleis". Amb aquestes paraules, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha volgut deixar clar a El Matí de Catalunya Ràdio que "només faltaria que un Parlament escollit democràticament no pogués expressar lliurament les seves opinions polítiques", després que ahir el Tribunal Constitucional (TC) decidís suspendre les conclusions de la comissió del Procés Constituent.

Mundó ha carregat fort contra el Govern del PP per "traslladar al TC una decisió política que li pertocaria a ell" i s'ha lamentat que els populars "utilitzin" l'òrgan suprem "per suspendre l'autonomia de Catalunya per la porta del darrere". Però no només això. També ha carregat contra el PSOE i Ciutadans per, juntament amb el PP, "convertir la Constitució en una mena de Codi Penal".

En aquest sentit, el conseller de Justícia ha titllat de "frau" utilitzar els tribunals per "impedir" el debat català que, als ulls de molts, "és inequívocament de naturalesa política", i ha posat de manifest que precisament per això "cal obeir el Parlament" i, potser, "desobeir el TC".

Si fos així, i finalment el TC suspengués la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, de les seves funcions, Mundó ha dit ben clar que "després d'ella en vindria una altra i, després, una altra..." i, a més, l'ha defensada posant de manifest que "té tot el dret del món a expressar les seves opinions, com qualsevol diputat elegit democràticament".