Sabadell ha acollit aquest dissabte a la tarda un multitudinari acte de suport a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonada al centre penitenciari de Mas d'Enric. Centenars de persones s'han concentrat a la plaça Doctor Robert, on s'han alternat les actuacions musicals com la d'Animal o Gemma Humet amb múltiples parlaments que, més enllà de reclamar la llibertat de Carme Forcadell, han recordat la seva trajectòria política i el seu arrelament a la ciutat.

Tal com ha l'explicat l'entitat convocant, Free Forcadell, l'objectiu de la iniciativa és "fer un crit per reclamar la llibertat de qui va ser presidenta del Parlament de Catalunya i, també la de tots els presos i el retorn de les persones exiliades". 

L’acte, conduït pels actors Joel Joan i Anna Sahún i les comunicadores Sarai Sarroca i Clara Borrell, s'ha iniciat a les cinc de la tarda i està previst que s'allargui fins a les onze de la nit. 

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri,  ha llegit les paraules que Jordi Cuixart ha enviat a la presidenta des de la presó de Lledoners. "No deixarem que ens robin la felicitat i per això ens tenen tanta por. Ens sentim valents i acompanyats i per això som feliços. Units amb els nostres matisos fem del somriure la revolta. Avui a Lledoners també cridem 'Free Forcadell'", relatava la missiva. 

Al seu torn, la membre del secretariat de l’ANC Elisenda Romeu ha conclòs el seu parlament amb un missatge adreçat al Govern i els partits polítics independentistes, als quals els ha demanat “valentia” i que “treballin pel país” més enllà de sigles polítiques. “Només si anem tots junts aconseguirem el nostre objectiu: treballeu per aconseguir la independència i construir la República catalana. Els nostres exiliats s’ho mereixen, no els traïu”, ha exigit. 

D'altra banda, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha destacat "l'heroïcitat" de Forcadell durant els plenaris del 6 i 7 de setembre de l'any passat i ha elogiat tasca de la presidenta en tot el procés.

Al llarg de la tarda hi intervindran el president del parlament i successor de Forcadell, Roger Torrent; els ex-companys de mesa Lluís M. Corominas i Anna Simó; els ex-diputats de JxSí i la CUP Lluís Llach i Mireia Boya i l’ex-dirigent de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin. Així mateix, hi actuaran Gerard Quintana, Animal, Elèctrica Dharma, Pau Alabajos, Gemma Humet, Titot, Mascarats, Elgio, David Vila i Sílvia Comes.