Setè dia consecutiu de protestes contra la sentència. Aquest diumenge a la tarda les accions convocades s'han caracteritzat per la seva descentralització arreu de la xarxa viària catalana. 

Els CDR territorials han convocat talls a carreteres, marxes lentes de vehicles, accions a estacions de tren i als principals espais públics de les capitals del país. 

Els convocants han animat als participants a reunir-se per "berenar" o a "sopars populars" a punts estratègics de la mobilitat viària. 

A dos quarts de set de la tarda s'han fet talls a la C-16 a Berga, a la C-17 a Ripoll i a Vic en ambdós sentits de la marxa. Així, les dues principals vies d'accés a Barcelona des del Pirineu estan ocupades per manifestants en aquests moments.

La concentració que s'havia convocat a la plaça Major de Vic aquest diumenge a la tarda ha marxat en manifestació fins la C-17, per tallar-la al quilòmetre 60. Cinc vehicles dels Mossos d'Esquadra costudien la concentració. 

A Berga, prop de 180 persones han tallat la C-16 i els Mossos desvien el trànsit pel centre de la ciutat. Un altre grup de manifestants també tallen la C-60 a Argentona en sentit Mataró. 

A la N-240 s'ha iniciat una marxa lenta a Vimbodí sentit Valls, que provoca més de tres quilòmetres de retencions.

A partir de les set de la tarda s'ha tallat l'avinguda Meridiana de Barcelona i la plaça cinc d'Oros a l'avinguda Diagonal.

avinguda meridiana el nacional pau venteo
Foto: Pau Venteo

Els Mossos d'Esquadra han informat de la detenció de dos homes a Soses, al Segrià, per portar material "per provocar desordres, sabotatges i talls de carretera".