L’Agència de Protecció de Dades ha imposat una multa de 150.000 euros a Eroski per haver difós l’abril del 2018 el vídeo de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Cristina Cifuentes, quan va ser retinguda per un vigilant de seguretat del centre de Vallecas després de robar dos pots de crema. La difusió de la cinta, en ple escàndol pel màster, va provocar la dimissió de Cifuentes de tots els càrrecs.

Protecció de Dades, segons informa El Independiente, condemna Eroski a pagar 100.000 euros per no haver adoptat les mesures necessàries per evitar-ne la difusió i 50.000 més per disposar de fotografies de persones sospitoses de furts.

L’Agència, que va posar en marxa la investigació d’ofici, exonera l’empresa de seguretat, ja que per contracte l’autorització d’Eroski era necessària per treure les gravacions del local. De fet, qui tenia accés a les cintes era el gerent, la cap de personal i l’encarregat de la botiga.

Tanmateix, la investigació de l’Agència no apunta a l’autor de l’extracció d’una gravació que es va conservar durant set anys. Sí que destaca la falta de diligència en la protecció de gravacions i de dades personals.