La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha anunciat la seva dimissió del càrrec aquest dimecres passades les 12 hores del matí, hores després que es fes públic el vídeo on presumptament robava unes cremes en un supermercat, tot i que ella ha afirmat que havia estat un "error involuntari" i havia abonat la quantia a l'establiment, més tard. Cifuentes ha dit que pensava anunciar la renúncia passat el 2 de maig, festa de la Comunitat, per bé que els "intents d'extorsió" i el "linxament" pel mastergate, sumat a aquest escàndol, l'han fet avançar una decisió meditada.

"No vull danyar la meva família i vull que deixin de patir aquest calvari", ha anunciat l'expresidenta madrilenya, qui ha relatat els 34 dies que ha "aguantat" com un turment personal i professional, apel·lant als sentiments dels ciutadans. "Tota la meva vida s'està posant en dubte", ha denunciat, enmig de frases com "he patit linxament al matí, tarda i nit i per terra, mar i aire", "s'han passat moltes línies vermelles" o "he comès molts errors al llarg de la vida i continuaré cometent-los", que ha dit en una compareixença pública a la seu del govern madrileny, on no ha admès preguntes dels periodistes.

Tanmateix, l'expresidenta, que no renuncia a l'escó "de moment", ha carregat durament contra allò que ella mateixa va titllar de "foc amic" l'any anterior, quan va esclatar el cas Lezo, informes que ella mateixa va posar a disposició de la Policia, i que involucraven el número 2 d'Esperanza Aguirre, Ignacio González. "L'actitud de tolerància zero amb la corrupció és part del preu que cal pagar", ha denunciat, com insinuant que hi havia interessos darrere les filtracions d'un vídeo que, segons ella, era conegut pels mitjans de comunicació i que s'havia publicat en aquest moment tan delicat.

La qüestió és que Cifuentes ha recordat que, en cas de no haver dimitit abans del 7 de maig, podria haver estat sotmesa a una moció de censura liderada pel PSOE i amb suport de Podemos i Ciutadans. "No puc permetre que l'esquerra radical governi la Comunitat, és una cosa que m'ha fet reflexionar molt", ha lamentat, després que el partit d'Albert Rivera no volgués rectificar el seu ultimàtum. Així i tot, la decisió definitiva s'ha pres aquest dimecres, després d'una reunió amb el seu equip, a qui li ha agraït el suport i la "bona gestió" al capdavant de Madrid.