El caos de les oposicions pot acabar amb una multa de com a mínim 75.000 euros. La mala organització de l'empresa Cegos ja s'ha cobrat les primeres conseqüències, com la destitució de la directora general de Funció Pública, Marta Martorell. Tanmateix, aquest seria, per ara, només un primer pas. Segons informa El Periódico, la Generalitat estudia com exigir responsabilitats a la companyia, el que podria traduir-se en una multa de milers d'euros. 

Concretament, la multa partiria d'un mínim de 75.000 euros. A més, la penalització podria incloure la rescissió del contracte i la devolució de tot el que s'ha cobrat fins al moment pels serveis, una xifra que de més de 59.000 euros. El Govern ha encarregat doncs un informe al seu gabinet jurídic per rescindir el contracte amb la companyia. Aquest és el primer cop que la Generalitat externalitza la gestió d'unes oposicions a una empresa externa i el resultat ha estat un desastre, segons coincideixen els participants, el mateix Executiu i l'oposició. 

La Generalitat s'ha mostrat decidida a depurar responsabilitats amb l'empresa. Així ho indicava Patricia Plaja, la portaveu de l'Executiu, qui el passat dimarts va afirmar que es vol arribar "fins al final" perquè l'empresa en qüestió, Cegos, "no defugi" de les seves responsabilitats per la polèmica del procés de les oposicions

Primera conseqüència: una destitució

L'executiu ha decidit destituir la directora general de Funció Pública, Marta Martorell pel caos en les oposicions d'aquest dissabte, on els aspirants van denunciar retards generalitzats, manca d'exàmens, violacions d'anonimat i diverses incidències que van provocar la cancel·lació d'algun dels processos. Tanmateix, aquest cessament no ha conformat l'oposició, qui consideren que les responsabilitats s'han de depurar en nivells molt alts. N'hi ha que arriben a assenyalar a Laura Vilagrà, conseller de la Presidència. Altres, tot l'Executiu: "Un govern que no sap organitzar unes oposicions no és el més indicat per dirigir un país", va sentenciar el líder del PSC, Salvador Illa. 

El Govern ha nomenat  Anna Maria Molina com la nova directora general de Funció Pública. Llicenciada en Dret i diplomada en Relacions Laborals, Molina ha ocupat diversos càrrecs a l'administració i, recentment, ha exercit com a Subdirectora General d’Anàlisi i Planificació Estratègica, que depèn de Funció Pública. Treballa a la Generalitat des del 2005 i ha treballat al departament de Salut i de la Presidència.