Una mudança sempre fa mandra i porta molta feina, sinó que li diguin al PP. El passat 16 de febrer, el líder del PP, Pablo Casado, anunciava que la seva formació marxarà de la seu del carrer Génova 13 perquè, al seu entendre, no pot ocupar un edifici que està essent objecte d'una investigació pel pagament en negre de les obres de remodelació.

Segons deia Casado, el PP ha de "deixar anar el llast" de les "conductes individuals del passat" que han tingut "un cost electoral inassumible" que no es pot perpetuar. "No podem seguir pagant factures de qüestions que ni coneixem", va dir. 

Ja han passat set mesos des d'aquell anunci i la cúpula del PP segueix instal·lada al mateix edifici. És més, segons assegura El Español, Casado encara no ha decidit si vol vendre o llogar la seu. 

El partit encara no té ni una data prevista per acabar el trasllat. De fet, l'encarregat d'aquesta gestió, Teodoro García Egea, diu: "Se sap quan comencen les mudances, però no quan acaben".

Tot per la "transparència"

Amb el reguitzell d'escàndols que envolten el PP, Casado ha decidit que sigui una empresa externa qui es posi al capdavant de l'operació. El passat 23 de juliol va acabar el termini per què les corporacions privades presentessin les seves ofertes i ara toca escollir-ne una. Un cop s'hagi triat, aquesta procedirà a taxar la seu i a buscar un nou emplaçament per als seus treballadors.

La seu de Génova està sent investigada per l'Audiència Nacional en el judici dels papers de Bárcenas. La seva reforma, que va costar un milió d'euros, s'hauria pagat amb diners negres provinents de la caixa B.

Si s'allarga gaire més el trasllat arribarà abans la sentència sobre la reforma de la seu, que s'espera per aquesta tardor. Segons han indicat fonts del PP al citat digital, "això no és important". "Són dues coses independents". Tot i això, si la sentència digués que les obres es van pagar amb diners de la caixa B, seria molt delicat que la cúpula del partit seguís a l'edifici.

El preu de Génova

Segons dades del portal Idealista, el preu de la venda podria ser d'uns 36 milions d'euros, i el del lloguer d'uns 140.000 mensuals. Això dependrà de la taxació que li faci l'empresa escollida. 

Alguns fons d'inversió han mostrat interés per comprar l'edifici i construir-hi apartaments de luxe. Són 10.000 metres quadrats, set plantes i 4 subterrànies d'aparcaments.

Segons Idealista, però, el PP podria esperar que acabi la crisi del coronavirus i prendre altres decisions per tal que es revalori l'immoble. Una opció seria llogar-ho: podrien aconseguir fins a 166.000 euros mensuals per la renda de l'immoble.

Foto principal: La seu del PP a Madrid al carrer Génova / Europa Press