El col·lectiu Mossos per la República ha exigit al Departament d'Interior que investigui els organitzadors de la manifestació d'ahir dissabte a la plaça de Tetuan de Barcelonaon hi va haver incidents. Entre els convocants hi havia la Unió de Mossos Constitucionalistes

A la plaça de Tetuan hi havia una parada de l'Assemblea Nacional Catalana que va rebre atacs d'un grup d'ultres que participava en la manifestació unionista convocada a uns 200 metres. Equipats amb banderes espanyoles, una desena d'individus van increpar els membres de l'ANC que eren a la parada, se'n van emportar material i en van arrencar llaços grocs

Plaça Tetuan ultres - Albert BargadàImatge: Albert Bargadà

En un comunicat, Mossos per la República considera que "s'ha arribat a un punt que cal una revisió a fons dels protocols d'Interior". Denuncia que els atacs ultres els "rebin sempre els independentistes" i que, en canvi, quan es convoca un acte "unionista, xenòfob o masclista es desplegui un ampli dispositiu policial". 

"El més escandalós és que les agressions a independentistes es van patir a prop d'una concentració on participaven Mossos i policies espanyols, i on hi havia un dispositiu de seguretat desplegat", afirma l'entitat al comunicat. Segons Mossos per la República, el grup d'ultres va "envoltar" els membres de l'Assemblea "davant la passivitat dels policies que eren a la manifestació". Expliquen que, segons els testimonis dels fets, "alguns dels agents mostraven la placa identificativa perquè no els gravessin". A més, diuen, els policies anaven totalment tapats. 

Els agents de la policia que van presenciar l'atac ultra, explica el text, també es van negar a identificar els qui van provocar els aldarulls, amb el pretext que no era la seva tasca. El col·lectiu policial independentista ho rebat: "Un policia sempre ha d'identificar l'autor d'un delicte conegut".