L'auditoria que va ordenar el conseller d'Interior, Miquel Buch, als Mossos d'Esquadra després dels fets postsentència ha portat a l'evidència que els incidents del mes d'octubre del 2019 "van posar al límit les capacitats del cos de Mossos". I per aquest motiu es plantegen canvis per reforçar el model d'ordre públic, basat en la distància i a contenir la massa.

Els Mossos demanen més eines. I en el document conclouen vuit punts de millores, entre els quals hi ha també una millor organització dels comandaments. Però, en el fons, demanen més efectius i més eines.

I entre aquestes noves eines, i després d'insistir en la roda de premsa posterior a la jornada de presentació de l'auditoria, finalment el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha detallat que cal "una nova llançadora per complementar el foam". Entre les eines que ja s'han fet servir i que sembla que es podrien seguir utilitzant hi ha el gas pebre. I a més, s'estudia com implementar les imatges en la gestió de l'ordre públic amb més càmeres. 

Sobre l'increment d'antiavalots, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha admès que hi ha manca d'efectius sense negar que cal redimensionar la Brimo.

Segons Ferrer, l'objectiu de l'auditoria era una "anàlisi global del dispositiu" de l'escenari postsentència, tot i que en aquell moment semblava que s'anunciava una mesura de depuració de la mala praxi.

Hi ha 34 investigacions amb 50 agents implicats, però només s'ha fet una suspensió de sou temporal. Dos casos s'han arxivat i n'hi ha sis d'oberts. 17 casos s'han judicialitzat, cinc dels quals els porta el col·lectiu d'advocats Irídia. 

S'han visualitzat 1.000 hores d'imatges, que, segons Eduard Sallent, han ajudat a "contextualitzar el moment i el nivell disciplinari que s'ha d'aplicar".