La plataforma Mossos per la Democràcia ha sortit en defensa del conseller d'Interior a la presó, Joaquim Forn. Ho ha fet a través d'un vídeo difós a través del seu compte de Twitter.

El vídeo exigeix la posada en llibertat de Forn i justifica aquesta posició adjuntant les declaracions del que va ser la ma dreta del Major Trapero durant els fets de l'1-O, el comissari Ferran López. El comissari dels Mossos d'Esquadra va negar a l'Audiència Nacional que Forn donés cap instrucció a la policia catalana per tal d'impedir la clausura dels centres electorals posats a disposició del referèndum de l'1-O. De fet, López va assegurar que l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la jornada de l'1-O "no va ser d'inacció", sinó que "es va fer un esforç que no té precedents".

El visionat fet públic per la plataforma independentista segueix amb tot un seguit d'imatges de les protestes que han transcorregut al llarg d'aquest any reclamant la llibertat de Forn i dels demés presos polítics. També hi destaquen les famoses declaracions del conseller en el seu llibre Escrits des de la presó on assegura que "tinc por" i que "mai m'hauria pensat que podria entrar en una presó i, ara, ja hi sóc".

Finalment, el vídeo acaba demanant l'assistència a l'acte que se celebrarà aquest divendres 2 de novembre a Lledoners en motiu de l'any de l'empresonament d'alguns dels membres del Govern de Carles Puigdemont. "No es pot ser imparcial amb la injustícia. Seguim compromesos amb la llibertat, la democràcia i la justícia", afegeixen. L'acte ha sigut organitzat per l'Assemblea de treballadors/es per la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) i ha comptat amb el suport de plataformes com Bombers per la República, Mossos per la República o Agents Rurals per la República, a més de Mossos per la Democràcia.