Els Mossos d'Esquadra han obert diligències, finalment, pels dos darrers atacs feixistes que hi ha hagut aquests darrers dies a Catalunya, segons ha pogut saber El Nacional de fonts de la investigació.

Un a Manresa, on hi va haver 7 ferits diumenge mentre penjaven una estelada. Els agressors anaven en un cotxe amb la bandera espanyola i cridant "Arriba España, guarros". I l'altre, el d'aquesta passada matinada a Verges on un grup d'una desena d'ultres, encaputxats i amb la cara tapada han retirat estelades, provocant escenes de tensió quan un grup de veïns se’ls ha encarat. Segons diversos testimonis, alguns membres del grup portarien “ganivets de pam i mig”, banderes de Tabàrnia i s’hi haurien desplaçat expressament des de Barcelona.

L'Ajuntament de Verges ha presentat una denúncia contra set persones davant de l'actuació organitzada de l'escamot ultra, segons ha informat la regidora de la població, Susagna Ribas.

Els Mossos estan recollint denúncies d'aquest darrer atac. A hores d'ara hi ha 5 identificats pels delictes de furt, amenaces i desordres públics.

Pels fets a Manresa s'han obert ja diligències. La nit de diumenge ja es van fer identificacions. La policia els acusa dels delictes de desordres públics, lesions lleus i amenaces. Hi ha 17 persones identificades entre ultres i el grup d'independentistes que els va plantar cara. 

La policia analitza les imatges que hi ha dels fets, així com les dades de diferents testimonis per interrogar-los i traslladar tota la documentació al jutge. 

Les investigacions coincideixen amb les diligències que la policia catalana ha obert, també, contra el CDR que va escridassar Pablo Llarena quan dissabte era en un restaurant.