Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per investigar la protesta protagonitzada per membres del CDR contra el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, dissabte passat quan sopava en un restaurant de Mont-ras (Baix Empordà). Llarena estava sopant amb un grup de persones, entre elles el president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz.

Els Mossos admeten que l'escridassada a Llarena no és delicte, però miren de comprovar que els insults no siguin injúries. La investigació s'ha obert d'ofici "per aclarir què va passar i posar-ho en coneixement del jutge".

La investigació de la policia catalana es fa en un context de diverses agressions feixistes, amb 9 presos polítics a la presó i amb les negociacions entre Estat i Generalitat obertes i sobre la taula. Llarena és el magistrat que no ha deixat sortir davant cap recurs ni Oriol Junqueras ni Joaquim Forn i qui va tancar en mig del ple d'investidura Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Tampoc ha acceptat deixar en llibertat mai ni Jordi Cuixart, ni Jordi Sànchez, tot i que aquest darrer aspirava a la investidura com a president de la Generalitat.

Llarena i Alberto Fernández Díaz van sopar junts amb les seves respectives esposes i més comensals a la terrassa de la rostisseria Can Cou Cou, situada al municipi de Mont-ras al costat de l'autovia C-31. 

En sortir del restaurant, Llarena es va trobar amb un grup d'independentistes que protestaven contra la seva actuació judicial. En fer-se pública la presència del magistrat mitjançant les xarxes socials i de la protesta improvisada que va causar, Llarena i Fernández Díaz van sortir del local escortats per la policia. 

L'escarni al magistrat va rebre nombroses crítiques, entre elles de l'advocat del president Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas.