Els Mossos d'Esquadra van presentar el 22 d'agost unes diligències informatives a la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola per la col·locació d'una pancarta contra el Rei la nit abans dels actes d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A.

Fonts de la fiscalia han reconegut a Europa Press que el cas no té recorregut si es té en compte els precedents establers pel Tribunal d'Estrasburg el març passat, quan va condemnar l’estat espanyol a indemnitzar dos joves que havien estat condemnats a 15 mesos de presó per haver cremat una fotografia del Rei en una manifestació a Girona.

A les diligències presentades pels Mossos d’Esquadra s'identifica les quatre persones que eren a l'interior del pis de la plaça de Catalunya des d'on es va col·locar la pancarta, com també el propietari de l'immoble, atès que han comprovat que tenien el seu permís per instal·lar-la al balcó.

Actuació dels agents

La pancarta, amb el lema "El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans", escrit en anglès i amb la foto de Felip VI cap per avall, va ser col·locada la nit abans de l'acte d'homenatge. Els Mossos van decidir actuar per la possibilitat que aquest lema, a més per les persones que s'havien congregat a la porta de l'edifici, pogués provocar un problema d'ordre públic. No s'havia demanat cap permís previ per instal·lar-la.