El col·lectiu independentista de Mossos d’Esquadra Les Guilleries ha fet públic aquest dilluns a la tarda un dur comunicat contra el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el pla que s'estaria duent a terme per reduir el nombre d'agressions feixistes en territori català. Acusen la conselleria de dur a terme accions de "cosmètica per tranquil·litzar una part de l'opinió pública" i posen en dubte l'efectivitat real d'aquestes.

El grup assegura que el protocol implementat per la conselleria es limita a "confeccionar graelles d'Excel i crear dispositius al sistema informàtic". "No s'observa una clara i efectiva disposició de contenir i erradicar els grupuscles d'energúmens que continuen campant pels nostres carrers creant tensions amb altres ciutadans, amb l'aval i instigació de Cs", denuncien.

Retreuen a la conselleria que encara no s'hagi posat a disposició judicial I'inspector de la policia espanyola que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs aquest juliol i demanen explicacions. "Si hagués estat un mosso d'esquadra, l'agent hauria estat immediatament detingut, suspès de sou i feina i la fiscalia intervenint des del minut 0 demanant pena de presó i inhabilitació, afegint-hi el delicte d'incitació a l'odi", plantegen hipotèticament

El comunicat també exigeix a la conselleria que es posi un escorta al president a l'exili, Carles Puigdemont, encara que el Ministeri de l'Interior no ho autoritzi adduint que està fugit de la justícia. "S'ha posat a disposició de la justícia de dos països capdavanters de la UE", recorden, i demanen "donar al president la protecció que la llei li atorga".