Els Mossos d’Esquadra han detingut almenys mitja dotzena de persones en el marc de l’operatiu anticorrupció que es porta a terme a l’Ajuntament de Deltebre.

Entre els detinguts hi havia l’exalcalde d’ERC, Gervasi Aspa. Des de Mossos es confirma que, entre les diverses detencions practicades, hi ha un ex-alt càrrec, funcionaris i ex-funcionaris de l’Ajuntament. 

Tots han quedat en llibertat després de comparèixer en seu policial i resten a l'espera de ser citats pel jutge de la instrucció, 2 de Tortosa, que investiga delictes contra l'administració pública i de falsedat documental, durant els mandats de 2007 a 2015.

foto 3469781

La investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Tortosa, se centra en delictes contra l'administració pública i falsedat documental. A primera hora d'aquest dimarts agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han entrat i escorcollat les oficines del consistori, d'on un parell d’agents ja n’han sortit amb caixes amb documentació.

La policia busca informació referent a mandats anteriors, compresos entre els anys 2007 i 2015. L'operatiu, que es troba sota secret de sumari, continua en marxa.

ERC suspèn de militància l'exalcalde

ERC ha acordat aquest dimarts la suspensió immediata de militància i l'obertura d'un expedient informatiu a l'exalcalde de Deltebre Gervasi Aspa (ERC) després que hagi estat detingut en un operatiu anticorrupció.

L'Executiva Nacional del partit ha ofert la seva col·laboració a la justícia per aclarir els fets de forma "immediata" i "inequívoca".

En un comunicat, el partit d'Oriol Junqueras ha reiterat el compromís amb la transparència i el bon govern. Els Mossos han detingut Aspa juntament amb cinc persones més en el marc d'una investigació del Jutjat d'Instrucció número 2 de Tortosa que se centra en delictes contra l'administració pública i falsedat documental.