Els Mossos d'Esquadra i la policia francesa han detingut un 19 manifestants de Tsunami Democràtic a la frontera amb la Jonquera (Girona). A les 8 del matí ha començat el desallotjament i dues hores i mitja més tard ja hi havia 19 persones detingudes: 18 per part de la policia francesa i una per part dels Mossos d'Esquadra, segons informa el 324. Tots els detinguts per la Gendarmeria han sortit en llibertat 14 hores més tard.

Des de les 8 hores, diversos agents de la Police Nationale i de la Gendarmeria francesa han començat a desallotjar els manifestants de Tsunami Democràtic que mantenien el bloqueig a l'AP-7 a la frontera amb la Catalunya Nord entre la Jonquera (Girona) i la localitat nord-catalana del Pertús des de les 9 hores de dilluns.

La Gendarmeria i els Mossos d'Esquadra han mirat de guanyar posicions per aconseguir retirar els manifestants de Tsunami Democràtic a banda i banda de la frontera.

 
Passades les 8 del vespre, Tsunami ha informat que advocats de la Catalunya Nord continuaven treballant per assistir jurídicament les 18 persones detingudes per la Gendarmerie aquest matí. La plataforma també assegura que treballa per assumir les despeses judicials dels processos.

Passades les 9, els advocats d'Alerta Solidària han anunciat que les 18 persones detingudes per la policia francesa ja estaven en llibertat, tot i que algunes d'elles hauran de passar pels jutjats de Perpinyà durant la setmana vinent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat