Efectius dels Mossos han desallotjat per tercer dia consecutiu el tall de la Meridiana de Barcelona, que s'ha produït de la forma habitual com cada vespre a les 20 hores. Quan ha arribat l'hora desenes de persones s'han assegut al mig del carrer i han tallat el trànsit i al cap d'una estona la policia els ha anat desallotjant un a un agafant-los per les aixelles. No s'han produït enfrontaments violents, però sí que han aparegut mostres de malestar. Fa cinc dies que la conselleria d'Interior va prohibir tallar la Meridiana, però el col·lectiu Meridiana Resisteix i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han continuat desobeint les ordres governamentals. El conseller Joan Ignasi Elena va ordenar canviar la concentració independentista a l’entrada de la ciutat ubicant-la en una plaça propera. Els dos primers dies van poder superar el dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra i van aconseguir tallar la Meridiana durant més d’una hora i mitja. Dilluns, en canvi, els agents antiavalots de la policia catalana es van reforçar i van neutralitzar el tall que havia provocat un grup d’unes 40 persones. Ahir dimarts, que era el quart dia que Meridiana Resisteix havia convocat malgrat la prohibició d’Interior, tot i la presència de furgonetes antiavalots prop d'un centenar de manifestants van tornar a tallar una de les artèries principals de Barcelona. A la concentració d'avui hi han assistit unes 50 persones.

Dissabte va ser el primer dia que entrava en vigor la resolució de la Direcció General d’Administració de Seguretat que, per raons d’ordre públic, obligava les persones que cada dia es concentren a la Meridiana a fer-ho a la plaça d’un del lateral de l’avinguda. Aquesta direcció general d’Interior, que és la que rep les comunicacions de les manifestacions, no ha d’autoritzar, però sí que pot prohibir o traslladar el lloc de la protesta, com en el cas de Meridiana, una decisió que ha estat molt polèmica.  

Dissabte, la Unitat Regional de Dispositius (URDIS) dels Mossos d’Esquadra, de manera conjunta amb la cap de la comissaria de Sant Andreu, van organitzar un dispositiu amb les ordres que havien rebut per part de l’autoritat governativa: impedir la concentració. Però quan la policia, tot i tenir sobre el terreny més de 100 policies, va veure que els manifestants es van decidir a tallar la Meridiana, no van poder-ho evitar. Es van donar cops de defensa per apartar els concentrats fins que els mateixos comandaments que hi havia al carrer van demanar retirar-se i quedar-se en un voral.