Quasi un centenar d'independentistes han tornat a manifestar-se tallant l'avinguda Meridiana de Barcelona, així desafiant la no autorització d'Interior a la concentració. Va ser el departament del conseller Joan Ignasi Elena qui va prohibir tallar aquesta artèria d’entrada a la ciutat i va ordenar que la concentració, que s’ha fet durant gairebé 700 dies, se situés en una plaça a tocar de l’avinguda, evitant així el tall i possibles “tensions” amb grups espanyolistes i veïnals. Avui, per tercer dia consecutiu, els manifestants independentistes han desoït la prohibició i s'han concentrat quasi mitja hora, fins que han arribat diversos furgons dels Mossos d'Esquadra que han encapsulat els manifestants fins a apartar-los del trànsit.

 

Dissabte passat va ser el primer dia que els manifestants van aplegar-se per desobeir les directrius d'Interior. També va presentar-se la presidenta del Parlament, Laura Borràs, una acció que va ser durament criticada per tota l'oposició, fins i tot el conseller Elena. El conseller va assegurar que creu que és "un error" la visita de Borràs a la concentració de l'ANC i Meridiana Resisteix per protestar contra les ordres dels Mossos. La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, també ha mostrat la sorpresa del partit pel fet que la presidenta Borràs hi assistís, i li ha exigit responsabilitat: "Ha participat en una mobilització en contra d'una decisió del mateix Govern, del qual el partit de la presidenta del Parlament en forma part", ha declarat la portaveu, que ha demanat posar, per davant de tot, la responsabilitat pública i política perquè això és la manera de "prestigiar les institucions".

Últims talls independentistes 

Diversos grups veïnals i grupuscles propers a Vox, Ciutadans i el Partit Popular havien obert una guerra, contra l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, per aconseguir la prohibició d’aquestes manifestacions que cada dia, al voltant de les set del vespre, tallava la circulació de l’entrada de la ciutat. La Guàrdia Urbana de Barcelona havia redactat diversos informes sobre les molèsties que provocava aquest tall diari i havia demanat a Interior que el prohibissin, però no ha estat fins aquesta setmana que la Direcció General d’Administració de Seguretat no ha dictat una resolució, que va comunicar dijous a l’Assemblea Nacional Catalana, que és qui comunica els talls, que s’havia finalment prohibit el tall i que la concentració s’havia de moure fora de la carretera.

Una de les excuses d’Interior era evitar enfrontaments entre grups d’ideologies antagòniques que alguns cops es trobaven. Tot i això, durant els més de 650 dies de talls no s’han hagut de lamentar greus incidents. Durant les campanyes electorals que s’han celebrat durant aquest temps també es van prohibir els talls, per ordre de la Junta Electoral Central.