Unes 200 persones s'han concentrat aquest dissabte a les portes de la Conselleria d'Interior per donar suport als Mossos d'Esquadra "constitucionalistes" i denunciar la "instrumentalització del cos". La protesta convocada pel sindicat Unión de Mossos por la Constitución i la Unión Democracia Española ha tingut el suport dels partits d'ultradreta Vox i Plataforma per Catalunya. Entre els polítics presents a la manifestació hi havia Antonio Amador, vicepresident de Vox Barcelona, i també els diputats de Ciutadans Jean Castel i Maria Valle.

La concentració ha tingut lloc al carrer de la Diputació, davant de la Conselleria d'Interior i ha aplegat un parell de centenars de persones. La majoria dels manifestants que hi han participat són membres del sindicat policial Jusapol. Aquesta organització, que donava suport a la protesta d'aquest dissabte, ja va protagonitzar una marxa de protesta el 10 de novembre, quan unes 1.500 persones vingudes d'arreu de l'Estat espanyol van ocupar la Via Laietana per demanar l'equiparació i la justícia salarial entre els cossos de policia.

manifestacio mossos constitucionalistes carles palacio

Foto: Carles Palacio.

El president i portaveu de la Unión de Mossos por la Constitución, Ángel Gómez, ha explicat que allò que ha motivat la concentració és l'obertura d'un procediment disciplinari al membre de la Brimo que va insultar un manifestant dient-li "La república no existeix, idiota!". Gómez ha dit, adreçant-se als manifestants, que els Mossos son víctimes d'un "segrest institucional dels serveis" i ha encoratjat els policies a fer front al "grup ètnic-lingüístic supremacista i sense garanties polítiques" que té el control sobre el cos. Els membres de la Unión de Mossos por la Constitución acusen la direcció dels Mossos de perseguir els agents unionistes i de trencar la neutralitat del cos.

Carles Palacio Jusapol Mossos constitucionalistas

Les consignes més repetides entre els manifestants, que han desplegat una gran bandera d'Espanya, han estat "Puigdemont a la presó" i "La república no existeix". Una de les persones que ha centrat l'atenció de la protesta ha estat l'home que va ser presumptament agredit a les escales del metro de Barcelona a la manifestació organitzada per Jusapol al novembre. "A Catalunya no pots portar una bandera d'Espanya perquè et peguen.", diu el simpatitzant del sindicat policial, que afegeix que ja ha estat objecte d'agressions per part d'independentistes dues vegades. "Aquest cop he vingut preparat", diu l'home, mentre agafa una petita porra que porta penjada del cinturó.