Nova demostració de pacifisme en les protestes que viu Catalunya aquests últims dies. Més d'un centenar d'estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) s'han plantat aquest matí a les portes de l'Auditori per mostrar el seu rebuig a la presència del rei Felip VI, que visitava Barcelona per l'acte de lliurament dels despatxos de la 67a promoció de jutges.

Els alumnes, que s'han sumat a les accions dels Comitès de Defensa per la República (CDR), han volgut fer saber al Monarca que "no és benvingut" i ho han fet amb altaveu en mà i cantant Els segadors i també raps de Valtònyc, mentre la resta cridaven "Fora les forces d'ocupació" i "Llibertat presos polítics".

En el moment en què han començat les protestes pacífiques contra la visita del Rei, només faltava mitja hora perquè Felip VI arribés a l'Auditori i, justament per aquest motiu, han agafat totalment desprevinguts els antiavalots dels Mossos, que han optat per desallotjar els que eren fora i deixar tancats dins l'escola els alumnes que encara hi eren, mentre han retingut almenys cinc estudiants que s'havien unit a les protestes.

I no només això. La Casa Reial ha aprofitat l'ocasió per fer entrar els periodistes dins l'Auditori per fer que, així, no gravessin res del que estava passant, però no ho han aconseguit.

Els estudiants eren a 100 metres de la porta de l'edifici per on havia d'accedir el Rei, on estava tot blindat, i, tot i que abans que comencés l'acte han deixat anar totes les persones que havien retingut, les han mantingudes fora del cordó policial. Els Mossos han blindat tot l'Auditori amb furgonetes.

Aquesta és la primera vegada que Felip VI torna a Barcelona després que el 25 de febrer vingués per a la inauguració del Mobile World Congress i obviés, altra vegada, la situació que viu Catalunya des de fa mesos amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i l'empresonament de membres del Govern, mentre que d'altres se n'anaven a l'exili.

Aquell dia, el Monarca ja va veure com ni el president del Parlament, Roger Torrent, ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assistien a rebre'l i, el que és pitjor per a la premsa espanyola, el personal del pavelló de Catalunya el va rebre amb llaços grocs.