Els CDR (Comitès en Defensa de la República) han convocat aquest dilluns a les 11 del matí una concentració al pont de Marina per protestar per la presència de Felip VI a Barcelona. Sota el lema "Fem fora la (in)justícia espanyola!", diversos comptes de Twitter dels Comitès de Defensa de la República han publicat: "demà torna a Barcelona l'indesitjable, acompanyat de la seva Reial Cort de jutges i fiscals repressors".

Aquesta serà la primera vegada que el Rei torna a la capital catalana després de la inauguració del Mobile World Congress, el 25 de febrer, quan centenars de persones van protestar pel centre de la ciutat sota un fort dispositiu de seguretat. Felip VI presidirà a l'Auditori de Barcelona l'entrega de despatxos oficials a la nova promoció de jutges.

Els 65 components de la promoció participaran en la ja tradicional cerimònia en la qual també intervindran el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, i la directora de l'Escola Judicial, ubicada a Barcelona, Gema Espinosa, que a la vegada és l'esposa del magistrat Pablo Llarena, que recentment ha estat insultada i amenaçada per la seva relació amb el jutge que instrueix la causa al Suprem contra els polítics independentistes.