Avui al judici pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017 s'ha reviscut l'atac al passeig Marítim de Cambrils.

Ha declarat l'agent dels Mossos d'Esquadra que va abatre els terroristes. Un agent de seguretat ciutadana que no ha estat indemnitzat, que no ha estat reconegut com a víctima de terrorisme i que té una incapacitat permanent. No s'ha pogut reincorporar al cos, continua de baixa més de 3 anys després dels atacs, amb greus seqüeles psicològiques. 

Avui ha recordat els fets davant del tribunal, les parts i també del director general de la Policia, Pere Ferrer, que ha assistit a la setena sessió del judici. 

 

 

El mosso d'esquadra pateix un trastorn per estrès posttraumàtic greu, amb diversos episodis de depressió. "Em tanco i m'aïllo de tot", ha exposat davant el tribunal. I ha relatat les "dificultats serioses per dormir" a més d'una "hiperalerta constant" quan surt al carrer, "por i inseguretat". L'agent ha relatat el "sentiment de culpabilitat" que arrossega per la seva situació i pels problemes que això està generant en l'entorn familiar.

 

 

L'atac a Cambrils va ser el segon dels atemptats del 17 d'agost. Amb tota l'operació Gàbia desplegada i amb controls en diferents punts del territori català, els terroristes van accedir amb un vehicle a tota velocitat al passeig marítim de Cambrils, on en aquells moment hi havia un concert i s'hi congregaven centenars de persones. El vehicle policial que va aturar els terroristes els va detectar accedint al port. El cotxe va bolcar i de dins van sortir 5 integrants de la cèl·lula armats amb destrals i ganivets i el que semblava un cinturó d'explosius lligat al cos. A tots els van abatre.