Detalladíssim testimoni del cap de la unitat antiterrorista dels Mossos d'Esquadra en la segona sessió del judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost. El mosso ha desgranat tota la investigació fins arribar a al dia que la cèl·lula terrorista va començar a preparar els atemptats.

Segons els investigadors va ser el 24 de maig, que és quan compren les primeres targetes de mòbil. El 26 de maig, durant el ramadà, els germans majors d'edat del grup proposen als menors l'atac i es posa en marxa tota la maquinària logística.

Del 9 de juny al 7 d'agost compren tots els precursors per als explosius. En total, 500 litres d'acetona i 340 litres de peròxid d'hidrogen. La policia troba fins a 91 cerques als telèfons mòbils sobre explosius.

 

Les cerques des dels telèfons mòbils situen com a objectius dels atemptats tres punts: el Camp Nou, la Sagrada Família i la Torre Eiffel. 

El cap de la unitat antiterrorista també ha explicat que van trobar 219 cerques de l'Audiència Nacional, 186 del pantà d'Organyà i també de la Tomatina de Bunyol, però cap de la Rambla

La investigació apunta cap al 20 d'agost com la data prevista per fer els atemptats. Avui ho ha explicat el cap de la unitat antiterrorista dels Mossos d'Esquadra i ahir ho va fer l'instructor del cas. 

 

 

Segons el testimoni, els terroristes van intentar aconseguir finançament a partir de préstecs a empreses, però finalment no ho van arribar a executar. 

La pista oculta a la casa d'Alcanar

L'explosió de la casa d'Alcanar va ser la gran pista que no van veure els Mossos d'Esquadra. El xalet, ple de bombones, i amb tots els precursors per preparar els materials explosius dels atacs, va quedar enderrocat i amb els cossos de dos dels terroristes morts sota la runa, un d'ells l'imam Abdelbaki es-Satty. El ferit és un dels acusats, Mohamed Houli

"El primer que pensem és que és un laboratori de drogues" ha declarat el cap de la unitat antiterrorista durant la seva compareixença com a testimoni. No és fins que troben dins la furgoneta de la Rambla el passaport de Houli que no es posen sobre la pista. Immediatament el detenen a l'hospital de Tortosa, on estava ingressat, i llavors és quan relacionen l'explosió d'Alcanar amb l'atemptat i amb una presumpta cèl·lula terrorista.

 

Segons el cap de la unitat antiterrorista la cèl·lula estava formada per 10 persones, els 5 terroristes que abaten els Mossos, els dos morts a Alcanar i els tres acusats en el judici. L'any 2016 lloguen una casa a Gombrèn, on es comencen a organitzar. El 23 de febrer del 2017, un dels acusats, Driss Oukabir, fa cerques sobre matar cristians, el 24 de maig es compren les primeres targetes de mòbil, el 26 del mateix mes els germans grans capten els menors d'edat i el 9 de juny Youssef Aalla lloga un pis al carrer sant Pere de Ciutat Vella de Barcelona.