Cinto Busquet, mossèn de Calella, ha relacionat les denúncies contra el monjo de Montserrat Andreu Soler per abús sexual amb el procés polític català.

El mossèn ha dit que els mitjans de comunicació han fet una difusió excessiva dels casos d'abús a Montserrat, aprofitant que el monument és un símbol català nostrat.

"No vull anar més enllà però en el moment del procés polític que vivim, i tot el que els mitjans han dit de Montserrat per desqualificar Montserrat sabent el que representa en l'imaginari català... A mi això em fa pudor de socarrimat", ha expressat en declaracions a Ràdio Calella TV. 

El clergue també ha apuntat que Miquel Hurtado, la primera víctima que va denunciar, en algunes fotos "no semblava molt abusat, sinó que estava en un joc i que ja li anava bé". 

Després ha puntualitzat. El mossèn ha aclarit que no era la seva intenció "treure importància" al que "hagi pogut passar en el passat respecte al germà Andreu Soler". "I molt menys no era la meva intenció ferir o menystenir el sofriment que el senyor Miguel Hurtado hagi pogut tenir o les conseqüències que això hagi pogut portar en la seva vida", ha afegit Busquet, que s'ha disculpat especialment per una expressió "desafortunada", en referència a la part on diu que "això ja li anava bé".

En les seves primeres declaracions, Busquet ja va rebutjar qualsevol tipus d'abús sexual a menors, especialment en el marc de l'Església, però ha lamentat que per uns quants casos s'estigui criminalitzant tota una institució.