Ha mort als 96 anys Trini Forés, veïna de Sant Carles de la Ràpita que es va convertir en icona del referèndum de l'1-O, juntament amb la seva germana.

A la fotografia, que ràpidament es va fer viral com a símbol de la resistència pacífica dels votants del referèndum, les germanes Forés hi apareixen agafant-se del bracet i plantant cara als antiavalots de la Guàrdia Civil que van intervenir al pavelló firal de la població. 

Uns mesos després, les germanes Forés van explicar la seva experiència al programa del 30 Minuts “Marcats per l'1 d'octubre”. "No tenia ni tinc por", deia aleshores Forés, assegurant irònicament que pensava que si "ens peguen m'hi tornaré". 

Al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita hi va actuar un operatiu de 120 antiavalots. La càrrega va deixar 42 ferits atesos pels serveis mèdics, 6 dels quals van ser derivats als hospitals de Tortosa i Amposta.

La mort de Trini Forés ha tingut una forta repercussió a la xarxes, on representants polítics catalans com el president de la Generalitat Quim Torra, el president a l'exili Carles Puigdemont i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya li han dit l'últim adeu.