El primer ple ordinari després de les eleccions del 14-F, celebrat el passat dijous, va deixar una peculiar escena protagonitzada pel diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco. Una actuació que l'economista Xavier Sala-i-Martin ha considerat com un "monumental ridícul" pel partit taronja.

Cs, "cap a l'extinció"

Així ho ha indicat en el seu perfil de Twitter, des d'on ha compartit les imatges de l'escena acompanyades amb el comentari "monumental ridícul d'uns ciudadanos que van de pet cap a l'extinció".

D'aquesta manera, Sala-i-Martin, no només ha carregat contra Martín Blanco, sinó que també ha vaticinat la desaparició del partit que, des del seu fracàs als comicis catalans i l'intent frustrat de fer una moció de censura a Múrcia, pateix una profunda crisi interna

 

Martín Blanco pren la paraula sense haver estat citat

Després que el diputat de Junts, Jaume Alonso-Cuevillas, li enviés una cleca a la diputada de Cs, Anna Grau, un irritat Martín Blanco va intentar prendre la paraula, tot i que no havia estat citat. Seguidament, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va preguntar "per què em demana la paraula? Per quin article demana la paraula?", i el diputat va respondre "ara mateix no ho sé", visiblement despistat.  "Per l'article 90", va indicar finalment. 

Borràs va posar cara de sorpresa, i li va insistir: "Però per quin article?". La discussió va agafar llavors tons surrealistes. "És broma, oi?", va manifestar Martín Blanco, no prou ben assessorat. La presidenta del Parlament va explicar llavors que l'article 90 permet a un diputat fer una crida a l'observança del reglament, però en conseqüència ha de citar quin altre article creu que s'ha vulnerat. Al final el diputat de Cs va argumentar que era per al·lusions (l'article 87), però llavors el problema va ser que a ell no l'havia al·ludit ningú. "Ha estat al·ludida una companya", va argumentar.

Borràs va posar cara de sorpresa, i li ha insistit: "Però per quin article?". La discussió va agafar llavors tons surrealistes. "És broma, oi?", va manifestar Martín Blanco, no prou ben assessorat.

La presidenta del Parlament li va explicar que l'article 90 permet a un diputat fer una crida a l'observança del reglament, però en conseqüència ha de citar quin altre article creu que s'ha vulnerat. Al final el diputat de Cs va argumentar que era per al·lusions (l'article 87), però llavors el problema ha estat que a ell no l'havia al·ludit ningú. "Ha estat al·ludida una companya", va argumentar.

Mainat lloa Borràs

L'actitud de la presidenta ha estat lloada pel productor  Josep Maria Mainat, que ha compartit el mateix vídeo que Xavier Sala-i-Martin tot corejant el nom de Borràs.

TUIT JOSEP MARIA MAINAT BORRÀS

@MainatJM

 

Al final, doncs, va ser la mateixa Grau qui va demanar la paraula per al·lusions i Borràs li va concedir.

 

Imatge principal, Xavier Sala-i-Martin / TV3