El cercle sobre la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, continua estrenyent-se. El grup de crítics, Renovadores Cs, continua pressionant per renovar la cúpula del partit a través d'una Assemblea Extraordinària. Aquest cop ho han fet amb un web que han llançat aquest dijous amb el qual pretenen recopilar firmes per forçar aquesta Assemblea.

"Segur que tu, igual que altres companys, estàs veient amb tristesa com moltíssims afiliats i càrrecs electes amb qui has compartit hores de feina, d'esforç, d'alegries, d'il·lusió, se n'estan anant decebuts per la falta de participació i l'escassa democràcia interna. Segur que tu, com a afiliat de Ciutadans, t'has preguntat moltes vegades què podries fer perquè això no succeís i el nostre partit tornés a ser aquell que il·lusionava, que creixia perquè era una esperança per a molts en mig d'un panorama de nacionalisme, bipartidisme i populisme", han assegurat des del grup, que planteja dues alternatives.

La primera: "Continuar en silenci i sense fer res, esperant que segueixin prenent les decisions per nosaltres". La segona: "Ser actiu i decidir que junts podem canviar les coses. Si som molts podem canviar l'actual deriva del partit que pot conduir-nos fins i tot a la desaparició i tornar al camí dels èxits garantint així el futur del projecte que representa aquest partit".

Així doncs, aquests crítics, que asseguren ser al voltant d'un miler, aposten per convocar una assemblea "de la qual sorgeixi un lideratge inclusiu i integrador que fomenti el retrobament d'afiliats i exafiliats". "Tots compromesos amb el partit i el projecte. En definitiva, una assemblea que il·lumini un partit renovat, transformat, amb una nova cultura de partit, on puguem tornar a dir que 'Ciutadans som tots'", han agregat.

L'agònica deriva de Cs

Des que Albert Rivera va dimitir després de deixar el partit taronja amb només 10 diputats al Congrés dels Diputats, la formació ha entrat en una agònica decadència que el lideratge d'Arrimadas no ha fet més que accentuar. 

El partit no només ha passat a ser irrellevant per a la governabilitat espanyola, sinó que ha vist com desenes i desenes d'afiliats marxaven al PP o abandonaven la política després de diversos naufragis polítics. Un d'ells va ser el que va començar a Múrcia, apostant per una moció de censura contra el seu propi govern que va acabar frustrada per la deserció dels propis dirigents del partit en aquesta autonomia. Això va provocar la convocatòria d'eleccions a Madrid i l'expulsió del partit de l'Executiu que compartia amb Isabel Díaz Ayuso. Ara sembla que Cs ni podrà entrar a l'Assemblea de Madrid.

Catalunya ha estat l'altre gran pilar del fracàs recent del partit. La candidatura de Carlos Carrizosa va passar de ser la primera força amb 36 diputats a ser la setena (i penúltima) amb només sis.