El diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas ha enviat una cleca irònica a la diputada de Cs Anna Grau, en el ple del Parlament, després que aquesta ha fet befa de la seva dimissió com a secretari de la mesa.

"Senyor Cuevillas, ja s'ha vist que qui no fa bondat no hi és comptat", ha deixat anar Grau en el que era la seva estrena parlamentària, on també s'ha encarat al vicepresident, Pere Aragonès, dient-li que "no sortir ni en primera ni en segona volta és una investidura masoca". La diputada de Cs ha abandonat finalment la tarima d'oradors, equiparant el fet de parlar-hi català i castellà amb el de ser una "persona lliure".

Però mentre Grau tornava al seu escó a la muntanya de l'hemicicle, Cuevillas ha demanat la paraula i li ha tornat la pilota. "Senyora Grau, vostè està en el dret de parlar en l'idioma que vulgui, però li aconsello que no s'empassi saliva, no fos que tinguéssim un accident", ha engaltat, al·ludint a l'arquetip de la llengua viperina. 

 

L'afirmació de Cuevillas ha irritat el també diputat de Cs Nacho Martín Blanco, que ha intentat prendre la paraula tot i que no havia estat citat. "Per què em demana la paraula? Per quin article demana la paraula?", li ha preguntat la presidenta del Parlament, Laura Borràs. "Ara mateix no ho sé", ha respost Martín Blanco visiblement despistat. "Per l'article 90", ha indicat finalment. 

Borràs ha posat cara de sorpresa, i li ha insistit: "Però per quin article?". La discussió ha agafat llavors tons surrealistes. "És broma, oi?", ha manifestat Martín Blanco, no prou ben assessorat. La presidenta del Parlament li ha explicat que l'article 90 permet a un diputat fer una crida a l'observança del reglament, però en conseqüència ha de citar quin altre article creu que s'ha vulnerat. Al final el diputat de Cs ha argumentat que era per al·lusions (l'article 87), però llavors el problema ha estat que a ell no l'havia al·ludit ningú. "Ha estat al·ludida una companya", ha argumentat.

Al final, doncs, ha estat la mateixa Grau qui ha demanat la paraula per al·lusions i Borràs l'ha concedida. No ha entès, però, la cleca del diputat de Junts. "Senyor Cuevillas, sincerament no entenc la broma, si no l'explica. M'agradaria saber per què vostè es pensa que no m'empasso saliva. Si no empasso saliva em moro. En tot cas entenc la seva frustració, i la seva necessitat de fer el paperot, vistes les anades i vingudes de la mesa", ha conclòs.

I el Parlament ha passat a una altra qüestió.