La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha acusat aquest diumenge el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'allargar "l'agonia i la confrontació que ell mateix ha creat a Catalunya entre catalans" i de tenir segrestats els catalans i les institucions catalanes.

"A Puigdemont li convé que hi hagi aquesta inestabilitat política perquè així garanteix que els independentistes no l'oblidin", ha afirmat en declaracions als mitjans abans del XII congrés de les joventuts del PP que s'ha celebrat aquest diumenge a Barcelona.

Montserrat ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que convoqui un ple d'investidura perquè s'investeixi a un president "viable, legal, que pensi en tots i cadascun dels catalans i que torni a Catalunya la convivència i la concòrdia", i perquè Catalunya sigui una terra d'oportunitats.

Així mateix, ha anunciat que el govern espanyol recorrerà la reforma de la Llei de la Presidència aprovada divendres al Parlament "perquè per sobre de la llei no hi ha ningú", i ha assegurat que utilitzaran tots els instruments legals per fer complir la llei.

Ha afirmat que durant aquests mesos que no hi ha hagut Govern a Catalunya, el govern espanyol ha estat oferint tots els serveis públics als catalans, i que, segons el seu parer, han estat ells els que han garantit la convivència, l'estabilitat, i la devolució de la Constitució, l'Estatut i la llei a Catalunya.

A les joventuts del PP

La ministra ha afirmat que des del seu partit compliran "el gran objectiu que el 2020 hi hagi 20 milions de persones a Espanya treballant", i donaran així una oportunitat als joves.

Segons Dolors Montserrat, el PP és el partit de la joventut i ha titllat el PSOE d'intentar vendre que ells representen als joves quan "s'obliden que quan ells van governar van deixar desemparats als joves".

També ha assenyalat que s'ha d'acabar amb aquelles organitzacions juvenils que perjudiquin Espanya i la convivència: "No esteu aquí per fomentar l'incivisme com ho fan altres organitzacions juvenils".