El dejuni en solidaritat amb els presos polítics i exiliats i en suport a la vaga de fam de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, engega aquest diumenge, 9 de desembre, a Montserrat. Paral·lelament al dejuni que ja va començar ahir a l'edifici històric del Dipòsit d'Aigües del Rei Martí de Barcelona, els dejunis encadenats de Montserrat s'allargaran fins al dia de Sant Esteve. 

Per ara hi ha deu places diàries, 160 en total, disponibles per participar en el dejuni, ideat en forma de relleus d’un mínim de dos dies i un màxim de set, en el qual hi prendran part quarantena llarga de persones.

El dejuni de Montserrat s’iniciarà aquest diumenge a les 19 hores, en un acte que comptarà amb la participació dels Músics per la Llibertat d’Artés, que faran al santuari la interpretació d’El Cant dels Ocells que fan cada dia a la plaça de l’església del seu poble, per denunciar la situació de privació de llibertat que viuen els presos polítics i els exiliats.

Actes d’acompanyament

Durant els dies que duri el dejuni, organitzat per la campanya Prou d'Ostatges de l'ANC, hi haurà activitats d'acompanyament a les persones que facin el dejuni a les 7 de la tarda. 

En el decurs de l’acte de demà diumenge, en el qual les deu primeres persones que s’incorporen a dejunar prendran el got d’aigua simbòlic que serà el seu aliment dels propers dies, comptarà amb la participació de la germana de Jordi Turull, Isabel, i amb la lectura d’una carta de Fèlix Simon, de l’associació Fam de Llibertat, adreçada als ostatges en vaga de fam. Així mateix, l’associació Artistes de la República s’hi presentarà i farà pública una campanya de denúncia internacional de la situació dels presos polítics i dels exiliats, que activaran en els propers dies.

El dejuni que començarà aquest diumenge a Montserrat serà similar a la tanda de dejunis que ja s’hi van fer del 5 al 16 de març, en unes cel·les de l’edifici de Nostra Senyora, cedides per l’abadia, amb la participació d’una quarantena de persones fent dejuni, que van comptar amb centenars d’acompanyants en els actes paral·lels que s’hi van fer.

Els dejunis de la campanya prou d’ostages! es van inicar el febrer passat, impulsats per l'Assemblea Nacional Catalana i un seguit d'entitats de drets humans, seguint la proposta assajada a Cornellà, del 10 de novembre al 20 de desembre de 2017, arran de l'empresonament i exili a què es va veure sotmès el govern legítim de Catalunya. A hores d'ara aquest dejunis formen part de les diverses iniciatives que es promouen des d’un Grup de Suport a la vaga de fam a la presó de Lledoners, en el qual s’han coordinat diferents organitzacions civils i partits polítics amb la voluntat de solidaritzar-s’hi i ampliar el de la protesta tant dins com fora del país.