El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dilluns que “no em consta” que ni un sol euro del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) va anar destinat al referèndum del passat 1 d’octubre.

Això arriba després de les conclusions del jutge d’instrucció número 13 de Barcelona, que va considerar que “la totalitat o una part” del referèndum es va pagar amb diners del FLA, i les posteriors crítiques al Congrés del líder de Cs, Albert Rivera, que va demanar dimissions al govern espanyol si la visió del magistrat es confirmava.

Montoro ha negat les paraules del jutge, i ha assegurat que el FLA és “el mecanisme més segur” perquè “no va directament a cap comunitat, va al proveïdor. Es carreguen les factures en una plataforma electrònica”.

En una entrevista a la Cope, el ministre llança pilotes fora i obre la porta que “l’inexistent referèndum” de l’1-O es financés “amb un altre tipus de recursos”.

En aquest sentit, deixa tot en mans de la justícia, després que l’Advocacia General de l’Estat s’ha personat representant el ministeri d’Hisenda en les investigacions judicials.